Език   Bulgarian English
Валута   £ $ лв.

Топлоизолации от графитен EPS

ТЕРАПОР® EPS е уникален топлоизолационен материал, съчетаващ иновациите на лабораториите на BASF и естествените сили на планетата ни. Причина за това са графитните абсорбатори и рефлектори, вградени в неговата зърнеста структура.

Графитът е природен материал с изключителни изолационни свойства – през структурата му не преминават топлинни лъчи и звукови вълни. Вграден в изолационния материал, той отразява голяма част от топлинното лъчение, като чувствително намалява поглъщането на топлината.
 

Защо ТЕРАПОР® EPS?

Топлоизолация: ТЕРАПОР® EPS притежава топлоизолационни свойства, непознати до сега при стандартния EPS - намалява до 70%-80% разходите за отопление, съхранявайки топлината вътре в сградата. Графита, който е вграден в експандираните полистиролни сферички на ТЕРАПОР® EPS, увеличава топлоизолационните качества на материала с над 20%, в сравнение със стандартния EPS. Имайки предвид постоянно повишаващата се стойност на енергоносителите и енергийните ресурси, топлоизолационни материали като ТЕРАПОР® EPS не са революционни открития, а просто част от технологичната еволюция в енергоспестяването. Материалът е особено подходящ за нискоенергийни и пасивни сгради и при такива, които се нуждаят от значително по-ефективна изолация с нисък разход на енергия за отопление или охлаждане като болнични заведения, детски градини, училища, производствени помещения и др.

Звукоизолация: Лабораторните изследвания доказват, че ТЕРАПОР® EPS намалява шума с до 18 dB в изолирания обект

Екологичен продукт: създадена от природни материали, графитната топлоизолация е напълно рециклируема и намалява отделянето на вредните емисии в атмосферата

Компактност: когато всеки милиметър има значение, ТЕРАПОР® EPS дава възможност за 20% редуциране на дебелината на панелите, в сравнение с обикновен топлоизолационен материал, постигайки същата топлоефективност. Това му предимство е особено важно при работа в пространства с ограничена площ, в които се търси максимална компактност на влаганите продукти и материали. Когато пространството има значение, плочите ТЕРАПОР® EPS дават възможност за постигане на топлинна ефективност, съответна на тази на стандартния EPS, но чрез много по-малка дебелина.

За новото жилищно строителство, което става все по-оптимално, търсейки полезно пространство, дълготрайност на фасадата и високоефективна стойност на изпълнението ТЕРАПОР® EPS е най-подходящият изолационен материал поради високата ефективност на изолационните му характеристики и компактността на плочите. Новият продукт на МАРИСАН е подходящ и при санирането на старите сгради – освен, че имат нужда от високоефективна изолация, пространствата при тях са отдавна решени оптимално от обитателите им. 

 
Продукти на екран:
Подреждане по:
Екран: СписъкИкони
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ТЕРАПОР® EPS NP-20 е висококачествен трудно горим топлоизолационен материал от гра..
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ТЕРАПОР® EPS NP-25 е висококачествен трудно горим топлоизолационен материал от гра..
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ТЕРАПОР® EPS NP-30 е висококачествен трудно горим топлоизолационен материал о..
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ТЕРАПОР® EPS NP-35 е висококачествен трудно горим топлоизолационен материал о..